## **Scientific Updates for Clinical Investigators**

December 7, 2021

Add the Event to Your Calendar

### **AGENDA**

View Start Time on World Clock

#### December 7, 2021 | 1:00 p.m. - 5:00 p.m. (Eastern, UTC-4)

| 1:00 pm | Small Business and Industry<br>Assistance (SBIA)<br>Introduction | Brenda Stodart CAPT, USPHS Director, Small Business and Industry Assistance (SBIA) Division of Drug Information (DDI) Office of Communications (OCOMM) Center for Drug Evaluation & Researe FDA |         |
|---------|--|---|---------|
| 1:10 pm | CITC Overview  | Leonard Sacks, MBBCh Associate Director Office of Medical Policy (OMP)   CDE  | 10 mins |
| 1:20 pm | Gene Therapy   | Lei Xu, MD, PhD  Branch Chief General Medicine Branch II   Office of Tissues and Advanced Therapies (OTAT) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER)                                  |         |
| 1:50 pm | CarT Therapy   | Lianne Hu, MD, PhD, MPH, MS Clinical Analyst Division of Clinical Evaluation and Pharmacology/Toxicology OTAT   CBER   FDA  | 30 mins |
| 2:20 pm | Question and Answer Session                                      | Lei Xu<br>Lianne Hu, Peter Bross, MD  | 15 mins |
| 2:35 pm | Break  |   | 15 mins |

The Small Business and Industry Assistance (SBIA) program in the Center for Drug Evaluation and Research provides guidance, education and updates for regulated industry.

- Register for Upcoming Training
- Watch Learning Library Recordings on YouTube
- Subscribe to CDER SBIA Email Updates
- Follow on LinkedIn

| 2:50 pm | Innovations in the Design of<br>Clinical Trials in Oncology   | Sandra Casak, MD  Acting Team Leader, Gastrointestinal Malignancies Division of Oncology   Office of Oncolo Diseases (OOD)   Office of New Drugs CDER   FDA   | _                          |
|---------|---|---|----------------------------|
| 3:15 pm | COVID-19 Treatment  | Kirk Chan-Tack, MD and Sarita Boyd<br>PharmD<br>Medical Officers<br>Division of Antivirals<br>Office of Infectious Disease (OID)<br>OND   CDER   FDA  | l,<br>40 mins              |
| 3:55 pm | Question and Answer Session                                   | Sandra Casak<br>Kirk Chan-Tack<br>Sarita Boyd   | 15 mins                    |
| 4:10 pm | Trial Populations – Diversity,<br>Sex Differences, Pediatrics | Mathilda Fienkeng, PharmD, MS, RA CDR, USPHS Division Director Division of Medical Policy Developmen Office of Medical Policy Initiatives (OM OMP   CDER   FDA  Kaveeta Vasisht, MD, PharmD Associate Commissioner Office of Women's Health (OWH) | t<br>PI)<br><b>30 mins</b> |
|         |   | Office of the Commissioner (OC)   FDA  Lynne Yao, MD  Director  Division of Pediatric and Maternal Health    Office of Rare Diseases, Pediatrics,  Urologic and Reproductive Medicine  (ORDPURM)  OND   CDER   FDA                                |                            |
| 4:40 pm | Question and Answer Session                                   | CDR Mathilda Fienkeng<br>Kaveeta Vasisht<br>Lynne Yao   | 15 mins                    |
| 4:55 pm | Wrap up for the Day   |   | 5 mins                     |

# **Operational Updates for Clinical Investigators**

December 8, 2021

Add the Event to Your Calendar

# **AGENDA**

View Start Time on World Clock

#### December 8, 2021 | 1:00 p.m. - 4:30 p.m. (Eastern, UTC-4)

| 12:50 pm | Introduction   | Brenda Stodart  | 10 mins |
|----------|--|---|---------|
| 1:00 pm  | Master Protocols   | Gregory Levin, PhD Deputy Director  | 15 mins |
|          |  | Division of Biometrics III   Immediate Office   |         |
|          |  | Office of Biostatistics (OB)   CDER   FDA   |         |
| 1:15 pm  | Decentralized Clinical Trials                                | Leonard Sacks, MBBCh  | 15 mins |
|          | (DCTs), Digital Health                                       | Associate Director  |         |
|          | Technologies (DHTs)  | Office of Medical Policy (OMP)   CDER   FDA   |         |
| 1:30 pm  | Real World Evidence  | John Concato, MD  | 15 mins |
|          |  | Associate Director of Real-World Evidence OMP   CDER   FDA  |         |
| 1:45 pm  | Drug Repurposing   | Heather Stone, MPH  | 15 mins |
|          |  | Public Health Analyst   |         |
|          |  | OMP   CDER   FDA  |         |
| 2:00 pm  | Demo Session on Portal to                                    | Shoma Foss, MS, PMP   | 15 mins |
|          | Submit Research  | Senior Business Informatics Program   |         |
|          | Investigational New Drugs                                    | Manager   |         |
|          | (INDs)   | Office of Strategic Programs (OSP)  |         |
|          |  | Office of Business Informatics (OBI)  |         |
| 2:15 pm  | Question and Answer Session                                  | Gregory Levin   | 30 mins |
|          |  | Leonard Sacks, John Concato   |         |
|          |  | Heather Stone, Shoma Foss   |         |
| 2:45 pm  | Break  |   | 15 mins |
| 3:00 pm  | Investigator Responsibilities<br>Including as Applied during | Cynthia Kleppinger, MD Medical Officer  | 60 mins |
|          | Covid-19   | Good Clinical Practice Assessment Branch   Division of Clinical Compliance Evaluation   Office of |         |
|          |  |   |         |
|          |  | Scientific Investigations (OSI) CDER   FDA  |         |
| 4:00 pm  | Question and Answer Session                                  | Cynthia Kleppinger  | 20 mins |
|          |  | Leonard Sacks   | 10 mins |