### Facilitating Generic Product Development Through Product-Specific Guidances (PSGs)

April 25, 2024, 1:00 – 4:00 pm EDT

Welcome (5 min)	Welcome  Nora Lim, PharmD, BCPS, Lieutenant Commander, United States Public Health Service  Pharmacist  Small Business and Industry Assistance (SBIA)  Division of Drug Information (DDI)   Office of Communications (OCOMM)   Center for  Drug Evaluation and Research (CDER)   U.S. Food and Drug Administration (FDA)	1:00 - 1:05 pm
Talk 1 (25 min)	PSG Program: Updates and Overview of Available Resources  Joseph Kotsybar, Pharm.D.  Regulatory Health Project Manager  Office of Research and Standards (ORS)   Office of Generic Drugs (OGD)   CDER   FDA	1:05 - 1:30 pm
Talk 2 (15 min)	Beyond General Guidance: Tailored PSG Recommendations for Immediate Release Oral Drug Products Qi Zhang, Ph.D. Lead Pharmacologist Division of Therapeutic Performance II (DTP II)   ORS   OGD   CDER   FDA	1:30 - 1:45 pm
Talk 3 (15 min)	Development of Generic Drug Products Under Suitability Petition Heather Boyce, Ph.D. Lead Pharmacokineticist DTP II   ORS   OGD   CDER   FDA	1:45 – 2:00 pm
Talk 4 (15 min)	Device and User Interface Assessment Recommendations in Drug-Device Combination Product PSGs Karthika Natarajan, Ph.D. Staff Fellow DTP I   ORS   OGD   CDER   FDA	2:00 – 2:15 pm
Talk 5 (15 min)	Consideration Factors for Study Population Selection in Bioequivalence Studies with Pharmacokinetic Endpoints Jihong Shon, M.D., Ph.D. Senior Staff Fellow DTP II   ORS   OGD   CDER   FDA	2:15 – 2:30 pm
Talk 6 (10 min)	FDA Dissolution Methods and Navigating the Dissolution Database Leah W. Falade, Ph.D. Senior Pharmacologist Office of Product Quality Assessment II (OPQA II)   Office of Pharmaceutical Quality (OPQ)   CDER   FDA	2:30 – 2:40 pm

Panel Discussion	
(40 min)	

**Moderator:** Joseph Kotsybar, Pharm.D., *Regulatory Health Project Manager*, ORS | OGD | CDER | FDA

2:40 - 3:20 pm

#### Panelists:

- Dave Coppersmith, J.D., Regulatory Counsel, Division of Drug Policy, Office of Generic Drug Policy, OGD, CDER
- Utpal Munshi, Ph.D., Division Director, Division of Bioequivalence I, Office of Bioequivalence, OGD, CDER
- Markham Luke, M.D., Ph.D., Division Director, DTP I, ORS, OGD, CDER
- Myong-Jin Kim, Pharm. D., Division Director, DTP II, ORS, OGD, CDER
- Liang Zhao, Ph.D., Division Director, Division of Quantitative Methods and Modeling, ORS, OGD, CDER
- Lei Zhang, Ph.D., Deputy Director, ORS, OGD, CDER
- Leah Falade, Ph.D., OPQA II, OPQ, CDER

# Speaker Q&A (35 min)

Moderator: Forest "Ray" Ford, Jr.

3:20 - 3:55 pm

### **Speakers:**

- Joseph Kotsybar
- Qi Zhang
- Heather Boyce
- Karthika Natarajan
- Jihong Shon
- Leah Falade

# Closing Remarks (5 min)

### **Closing Remarks**

Robert Lionberger, Ph.D.

Director, ORS | OGD | CDER | FDA

3:55 - 4:00 pm

Version 6