CDER SMALL BUSINESS AND INDUSTRY ASSISTANCE (SBIA)



www.fda.gov/CDERSBIALearn

Redesigned Pre-Submission Meetings in GDUFA III: Benefits for ANDA Submission and Approval

May 9, 2024, 1:00 - 3:30 pm EDT

	May 9, 2024, 1:00 – 3:30 pm ED1	
Welcome (5 min)	Welcome and Overview Nora Lim, Lieutenant Commander, United States Public Health Service Pharmacist Small Business and Industry Assistance (SBIA) Division of Drug Information (DDI) Office of Communications (OCOMM) Center for Drug Evaluation and Research (CDER)	1:00 – 1:05 pm
Talk #1 (20 min)	GDUFA III Redesigned Pre-Submission Meeting: Overview, Process, and What's New? Karen Bengtson, Supervisory Regulatory Health Project Manager Office of Research and Standards (ORS) Office of Generic Drugs (OGD) CDER	1:05 – 1:25 pm
Scenario Discussion (60 min)	Pre-Submission Meetings: Scenario Discussion Yan Wang, PhD, Lead Pharmacologist Division of Therapeutic Performance I ORS OGD CDER Eleftheria Tsakalozou, PhD, Senior Pharmacologist & Acting Team Lead Division of Quantitative Methods and Modelling ORS OGD CDER	1:25 – 2:25 pm
Panel Discussion (30 min)	 Moderator: Yan Wang, PhD Panelists: Pahala Simamora, PhD, Division Director, Division of Product Quality Assessment (DPQA IX), Office of Product Quality Assessment II (OPQA II), Office of Pharmaceutical Quality (OPQ) Partha Roy, PhD, Director, Office of Bioequivalence (OB) OGD CDER William (Bill) Chong, MD, Director, Office of Safety and Clinical Evaluation (OSCE) OGD CDER Robert Lionberger, PhD, Director, ORS OGD CDER 	2:25 – 2:55 pm
Speaker Q&A Discussion (30 min)	Moderator: Nora Lim Speakers and Panel Members: Karen Bengtson Yan Wang, PhD Eleftheria Tsakalozou, PhD Pahala Simamora, PhD Partha Roy, PhD William (Bill) Chong, MD Robert Lionberger, PhD	2:55 – 3:25 pm
Closing Remarks (5 min)	Closing Remarks Robert Lionberger, PhD, Director, ORS OGD CDER	3:25 – 3:30 pm